Αγαθά

(Ελληνικά παραδοσιακά και Βιολογικά προϊόντα)Κεντρική σελίδα

Βγαίνοντας από το Βόλο και ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο προς το Πήλιο, βρίσκονται τα Άνω Λεχώνια, αφετηρία του μικρού τραίνου για τις Μηλιές.
Φτάνοντας στο κέντρο του χωριού, δεξιά του δρόμου, λίγο πριν στρίψουμε προς Άγιο Βλάσιο-Γεώργιο, βρίσκεται το κατάστημα "Αγαθά" (παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα) με χώρο στάθμευσης μπροστά του.
Το μαγαζί στήθηκε με μεράκι και φροντίδα έχοντας γνώμονα τη σωστή διατροφή και διάσωση παλαιότερων παραδοσιακών γνώσεων, που δύσκολα βρίσκει κανείς σήμερα, στο απρόσωπο Market.
Η αρχή είναι ότι η διατροφή μας εκτός από αναγκαία και απολαυστική είναι μια δημιουργική διαδικασία που μοιράζεσαι με άλλους. Αξίζει επομένως να κάνεις ένα κόπο παραπάνω να βρεις κάτι καλό.
Για το σκοπό αυτό, ταξιδεύουμε και ψάχνουμε παραδοσιακά και αγνά προϊόντα απ' όλη την Ελλάδα, χωρίς συντηρητικά από μικρούς παραγωγούς, γυναικείους συνεταιρισμούς και οικοτεχνίες. Η αναζήτηση αυτή, σίγουρο είναι ότι δεν έχει τελειωμό, αφού προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο. Πέρα από τα προϊόντα παραδοσιακής διατροφής της χώρας μας υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία πιστοποιημένων βιολογικών Ελληνικών προϊόντων καθώς και εισαγωγής.
Κίνητρο για την ενασχόληση με τα βιολογικά είναι η αντίστασή μας προς το ρεύμα της εποχής και ειδικά της υπαίθρου, που κατακλύζεται από χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων στη καλλιέργεια των προϊόντων της.